Welkom thuis op de landerije

De stedenbouwkundige opzet van nieuwbouwplan Berk&Hout bestaat uit drie buurtschappen. Elk buurtschap bestaat uit een hoofdgebouw en meerdere bijgebouwen. In deze gebouwen zijn de woningen opgenomen. 

De buurtschappen liggen wat hoger dan het landschap en per buurtschap is er samenhang in architectuur, overgangen, erfafscheidingen en kleur- en materiaalgebruik.

De woningen zijn vormgegeven met respect voor de omgeving en voor de dorpen herkenbare elementen zoals een mansardekap op het hoofdhuis en woongebouwen met wolfseind en afhang. Zo zorgen we ervoor dat Berk&Hout jouw perfecte thuis in de landerije wordt.

Aan de zuidrand van Udenhout wordt de nieuwe wijk “Berk&Hout” gerealiseerd. Dichtbij het prettige dorpse karakter van Udenhout met vele faciliteiten zoals winkels, scholen en restaurants. 

Udenhout is een sportieve gemeente, er is voor elk wat wils: voetbal, tennis, hockey, korfbal of paardrijden? Je vindt het op loopafstand.

In het gezellige dorp vinden jaarlijks diverse evenementen plaats; Udenhout Onder Zeil en het Mugfest.

Rondom Berk&Hout kun je heerlijk wandelen en van het boerenbuiten genieten, maar er is meer… wandel eens in natuurgebied De Brand of over het landgoed van kasteel De Strijdhoef.

De woningen in Berk&Hout staan letterlijk in het landschap en grenzen allemaal aan het boerenerf. Kinderen spelen hier nog onbezorgd buiten, slootje springen, kikkervisjes vangen of een tentje opzetten…

In Berk&Hout is voldoende ruimte!

Maar het landschap is niet alleen voor de kinderen bedoeld, iedereen kan hier genieten van de ruimte en de rust. Wat te denken van een picknick op een mooie zomerse middag met het hele gezin of met vrienden. Of een sportief begin van je dag met een trimsessie in de buitenlucht.

De inrichting van het landschap rondom de woningen wordt volledig aangelegd. Er komen fruitbomen, zitbankjes om van de ondergaande zon te genieten en een bloemenperk om lekker te schoffelen. Berk&Hout is geïnspireerd op het landschap en het gevoel van vrijheid dat dit met zich meebrengt.

Hier kan jong en oud wonen op een plek waar iedereen zich op zijn of haar gemak voelt, in een huis waar je thuis bent en waar ruimte is voor een toekomst samen. 

Geniet van het landschap en ervaar het gevoel van buitenleven op een plek waar bewoners omkijken naar elkaar en ook wat voor elkaar over hebben. 

In Berk&Hout gaan we het samen maken. 

1

De Huysinge

1 of 5
2

De Kaphoeve

2 of 5
3

De Dorshoeve

3 of 5
4

De Turfhoeve

4 of 5
5

De Tashoeve

5 of 5

Het buurtschap ligt wat hoger dan de omgeving, waardoor het uitzicht op het landschap wordt versterkt en bestaat uit een hoofdhuis en vier hoeves. 

De hoeves staan rondom het erf. ‘s Avonds kun je hier nog even genieten van de avondzon en een praatje maken met je buren.

Het erf  is volledig autovrij, waardoor het perfect is om te spelen of samenkomsten te organiseren.De bewoners delen deze ruimte, dit zorgt voor onderlinge betrokkenheid.

Hoe je het erf gebruikt bepalen de bewoners samen.

Er zijn geen voortuinen die aan het erf grenzen, wel hebben diverse woningen hieraan een stoep of een veranda. 

1

2

3

4

5