Woningaanbod

4

De Turfhoeve

1 of 5
3

De Dorshoeve

2 of 5
2

De Kaphoeve

3 of 5
1

De Huysinge

4 of 5
5

De Tashoeve

5 of 5

Indeling Berk&Hout
Boerenerf Buiten

De hoeven staan rondom het erf.  ‘s Avonds kun je hier nog even genieten van de avondzon en een praatje maken met je buren. 

Het erf is volledig autovrij, waardoor het perfect is om te spelen of samenkomsten te organiseren. De bewoners delen deze ruimte, dit zorgt voor onderlinge betrokkenheid. 

Op de toekomst voorbereid

De woningen in plan Berk&Hout zijn toekomstbestendig. De woningen worden gasloos uitgevoerd en voorzien van een warmtepomp voor verwarming en warmwateropwekking met de mogelijkheid tot koeling. Daarnaast zijn er op  de daken van de woningen zonnepanelen aanwezig voor de opwekking van energie.

Binnen voelt het overal comfortabel aan dankzij de vloerverwarming óf koeling. Dat is niet alleen aangenaam, het bespaart ook energie. In nieuwbouwwoningen ligt het energieverbruik aanmerkelijk lager dan in bestaande bouw. De optimale isolatie, HR++ beglazing, vloerverwarming en het gebruik van duurzame materialen zorgen voor lage kosten in onderhoud en energie. Dat is ook goed voor het milieu.

Een nieuwbouwwoning heeft sowieso al het energielabel A. Daarmee is je woning al snel 30% energiezuiniger dan een woning die 25 jaar geleden is gebouwd.

Op dit moment speelt echter de gasprijs ook een grote rol, wel fijn dat deze woningen alleen gebruik maken van elektriciteit! Om je een idee te geven van de mogelijke besparing met jouw huidige woning, hebben we per woningtype een inschatting laten maken van de maandelijkse elektra kosten. Deze vind je terug op de pagina’s van de verschillende woongebouwen.

Woongebouwen

Woongebouw 1

Het hoofdhuis, genaamd de Huysinge, is gericht aan de weg en is duidelijk herkenbaar door de rijkere detaillering. In het hoofdhuis zijn vijf woningen ondergebracht, ieder met drie woonlagen en een mansardekap.

Woongebouw 2

Het tweede gebouw, genaamd de Kaphoeve, bevindt zich aan het autovrije erf. In de kaphoeve zijn vier woningen ondergebracht. De woningen hebben twee grote slaapkamers op de eerste verdieping.

Met een vaste trap is de tweede verdieping bereikbaar, hier kan een derde slaapkamer worden gerealiseerd.

Woongebouw 3

In het derde woongebouw genaamd Dorshoeve, bevinden zich vijf gezinswoningen met drie woonlagen en een schuine kap, ieder met een eigen berging in de achtertuin. Iedere woning heeft een ruime woonkamer met open keuken. Op de eerste verdieping bevinden zich twee of drie slaapkamers. 

Woongebouw 4

Het vierde woongebouw, genaamd Turfhoeve, voorziet in vier levensloopbestendige woningen, met een slaapkamer en aangrenzende badkamer op de begane grond, waardoor gelijkvloers wonen mogelijk is.

Woongebouw 5

In het vijfde woongebouw, genaamd Tashoeve, bevinden zich vijf levensloopbestendige woningen, net als in het vierde woonblok met een slaapkamer en aangrenzende badkamer op de begane grond en een extra slaapkamer en badkamer op de eerste verdieping.